trešdiena, 2013. gada 17. jūlijs

Rimtā trešdiena

Šīs dienas mērķis - sakrāt spēkus gaidāmajiem piedzīvojumiem, kuri būs vairāki. 
Jau divas dienas dāmas rūpīgi pārdomā un kravā somas, kuras palīdzēs izdzīvot turpmāko nedēļu, kad būsim prom no Rīgas mājām. Mūsu plānā ir daiļā Kuldīga, mīļā Jelgava, klusā Mazirbe un perfektā Ventspils. Iespaidīgi, vai ne? Arī man pašai bija krietni jāpasvīst, lai saprastu, kas būtu liekams somā, kas atstājams. Tam visam pa vidu man vēl jāpaspēj aizšaut uz kādu īpašu draugu kāzām, kuras tautā tiek dēvētas par gadsimta kāzām. Protams, kā gan citādāk, ja reiz precas pati Lana Ludiņa un Kristaps Āboltiņš!
"Šorīt" tikai ap plkst.12 sāku teikt Labrīt. Dāmas mani centās pārlabot. Esot jau jāsaka Labdien! Kad vaicāju, ko šodien vēl bez gatavošanās ceļojumam viņas vēlētos paveikt, saņēmu ideju par vēlmi sakopt nagus. Centos atrast kādu normālu salonu ne pārāk tālu no mums, bet diezgan neveiksmīgi. Biju dziļi pārsteigta, uzzinot, ka gandrīz visi apzinātie saloni ir pārpildīti uz vairākām dienām. Nezināju, ka nagu kopšana ir kļuvusi tik populāra. Bet mums izdevās sarunāt ko vēl labāku - manikīru rītvakar Kuldīgā! 
Pusdienojām Dzirnavu ielas Lido. Pa ceļam uz turieni dzirdēju, kā Ondina klusiņām Veltiņai čukst: "Reizēm nemaz neticas, ka tiešām braucam pa Rīgu."
 Pirmais ēdiens, ko Ondina naski lika uz savas paplātes, bija šķīvītis ar krējumu :) Bez tā nu nav iedomājama neviena ēdienreize. Tas visam piestāvot! 
Veltiņa ļoti labprāt atkārtoja auksto zupu un kartupeļu pankūku. Dāmas nobaudīja savu pirmo cūkgaļas šašliku un atzina to par dikti labu esam. Trijatā notiesājām vienu banānu-biezpiena kūkas gabaliņu un lēnām stūrējām uz Galeriju Rīga, pa ceļam iegādājoties ikdienas šokolādes devu. Šokolāde ir otrajā vietā uzreiz aiz krējuma. Dāmas bija patīkami pārsteigtas par veikalu Tiger. Tur tika atrastas vairākas dāvanas gan sev, gan mājiniekiem. Katra otrā prece radīja izbrīnu. Ondina teju, teju atrada sev ar lampiņām apgaismojamas lasāmās brilles, kuras lieliski noderētu zobu labošanas procesā. Diemžēl īsto stiprumu nevarēja atrast. Vēl Ondina atrada kādu slepeno ieroci, par kuru es nevienam nedrīkstu neko teikt :) Toties domāju, ka drīkstu atklāt, ka nu Ondinai ir lielās austiņas, ko viņa likšot uz ausīm Rinkonā, lai neviens troksnis netraucē dārgo miegu. Vēl tikai mums jāatrod to, ko sprauž austiņām otrā galā! Varbūt kādam ir lieks un vienkāršs mp3 pleijerīts? 
Ar patiesu interesi kundzes vēlreiz izstaigāja Rimi. Veltiņa brīnījās, ka pie mums liellops ir dārgāks nekā cūka un vista, taču Ondina nofotografēja plastmasas maisiņu ruļļus, lai tos var parādīt mājiniekiem. Nopirkām vienu sarkano banānu, jo neviena ko tādu nebijām ēdušas. 
Ar taksīti aizsūtīju dāmas mājās, lai man pašai būtu izdevība sakravāt somas turpmākajai nedēļai. Sapratu, kāpēc dāmas par somām domāju jau pāris dienas.
Vakarā kopā ar Veltiņu un Ondinu atlasīju bildes, kuras likt manā grāmatā. Ko es bez savām draudzenēm būtu darījusi? Viņas bija lieliski bilžu eksperti! Visas trīs sajūsminājāmies par to, ka grāmata par Rinkonu patiešām jau drīz ieraudzīs dienas gaismu! Šodien tā no korektores rūpīgajām rokām nonāca pie maketētājas. Sirds drusciņ iedrebas ikreiz, kad iedomājos par to, cik tas viss ir kļuvis reāls! Nepaies ne dažas nedēļas, kad mans gara darbs jau sēdīsies uz drukas ripas. Un tad jums visiem būs jānāk uz grāmatas atklāšanas svētkiem, sarunāts? :) Nav šaubu - sapņi piepildās! 
Miegs mūsmājās ieradās ļoti laicīgi. Ondina vēl pirms dusas nodemonstrēja savas līdzpaņemtās saulesbrilles. Skats pa rubli! Viņa pilnīgi noteikti ir gatava doties uz Mazirbes jūrmalu! :) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru