sestdiena, 2011. gada 9. aprīlis

Manas superigas chikitas

Nu jau vairak ka 2 meneshus dzivoju kopa ar pilnigi neatkartojamam, apbrinojamam, skaistam, jautram, skaljam, radosham un vienkarsi lieliskam bolivieshu meitenem. Ja nu kadam ta vel ir mistika, kapec es vinjas vienmer saucu par chikam-tad tas ir tapec,ka spaniski meitenes ir chikas. Un shis vards te tiek dzirdets un lietots nepartraukti, ka man pat gruti vinjas nosaukt ka citadak ka chikas : )
Tagad varu teikt, ka beidzot zinu visu vinju vardus. Atzishos, ka reizem vel sajuk, bet nu ir daudz labak neka sakuma, kad vinjas visas likas pilnigi vienadas un vinju vardi skita pilnigi melna migla. Ir jau dazaam ,protams, tadi normali vardi ka Margarita, Karolina, Mikaela, Katerine, Erika, Marta, Klara. Tos iemacijos visatrak. Drusku grutak gaja ar tadiem vardiem ka Flor-Delicia, Anair, Sileya, Hulda-Dalet, Gigliola, Nigdaleny, Aracely, Abisag-Sunamita, Isely-Yuleny, Franziely, Yarelin, Candida, Maralila, Genny-Paola, Bebelin, Consuelo, Edna Len. Man dikti patik manas sprogainas draudzenes vards- Leidi Laura : ) Ta ari vinju visi sauc- abos vardos, dikti skaisti skan. Un vel ipash skiet kadas LOTI skaistas meitenes vards- Segunda Isabela. Tas interesantakais ir tas,ka ``segunda`` spanju valoda nozime ``otraa``. Es vinjai uzreiz prasiju, vai tas ir tapec,ka vinja ir otraa meita sava gimene : D Bet ne- tas neesot iemesls shadam vardam. Gluzi vienkarsi vinjas vecmaminju ari sauca Segunda. Kamer runaju par vardiem, pie reizes piemineshu ari kadus puishu vardus: Tito-Israel, Diego-Jesus, Fran-Antonio, Roy-Cirilo, Alan-Jair, Osuin-Rudy, Romel, Jose Raul, Anderley, Edson-Luis u.c. Skaisti,vai ne? Es ta dzirdeju,ka Latvija ( un ne tikai) esot uznacis lielais beebishu gaidamais laiks. Nu ko, miljas grutnieces, re ku jums dazi labi varianti bernu vardiniem : ) Es laikam savu meitu saukshu par Nigdaleny-Yuleny : ) Un delu par Osuin-Antonio : D
Bet nu atpakal pie manam chikitam. Ta ka varu teikt,ka nu jau vinjas diezgan labi pazistu, varu drusku vairak pastastit par vinjam. Protams, paiet ilgaks laiks, lai es vinjas individuali iepazitu, tachu ta ka vinjam ir bezgala daudz kopigu iezimju, tad drikstu vinjas raksturot ari ka vienu veselumu.
Man loti patik riti, kad vinjas celshanos un puceshanos novelk lidz pedejam mirklim un tad gandriz vienmer ir ta,ka pie viena maza spogula, kas ir pie sienas internata gaiteni, kemmejas pat 5 vai 6 meitenes. Nekad nespeju saprast, ka tas pedejas var sevi ieraudzit, bet rezultats vienmer ir nevainojams- mati ir perfekti pieglauditi un sanemti astee. Ta ir vispopularaka frizura- LOTI cieshi saglausta aste, ta ka izskatas pielaiziti tie mati : ) Tam, kuras ir nedaudz krutakas, ir kaut kadas zelejas, kuras vinjas liek matos, lai piegludinatu vel labak. Tam, kuram nav nekadu paliglidzeklu, jaiztiek ar udeni. Ta nu vinjas gandriz vienmer izskatas ar slapjiem matiem. Bet tam ta ir jabut. Tapec tad,kad es vinjam pinu bizes, man ir jabut loti specigai un bize jasapin ipashi cieshi, citadak meitenem skiet, ka vinjas ir izspurushas. Vienreiz viena no chikam ierauga manus matus un uzreiz metas ar savu kjemmi tiem klat, teikdama, ka es esmu izspurusi : D Problema bija ta,ka man tie mati nebija piegludinati pie galvas.
Ja runajam par drebem, tad tas te visu laiku iet uz rinkji. Gandriz visas regulari aiznemas kaut ko no citam. Un interesanti ir tas,ka mazas njem drebes no lielajam un otradi. Drebes vinjas mazga un berz LOTI pamatigi- ar tadu asu birzti un loti biezi berz ta,ka paradas caurumi. Un te ir pavisam normali ,ka ar tiem cauruminiem ari staiga. Gan lielas, gan mazas vietejas meitenes. Pirmaja diena, kad vinjas te saradas, man bija skumigi verot vinju cauras drebites, ko daudz uzradija parbaudes laika, tachu tagad es drusku vairak saprot to situaciju. Ne vienmer tas ir cauras tapec,ka ir dikti novalkatas, bet gan citigas tirishanas rezultata.
Vinjas vienmer ir izsalkushas! Un vinjam ediena nekad nav par daudz. Skati pie pusdienu galda ir vienkarsi fantastiski. Visi sasezas pie skivjiem, godigi nodzied pateicibas dziesminu un pieludz Dievu. Kolidz noskan varda ``Amen`` pedejais burts, viena mirkli edienu blodas tiek iztukshotas pilniba. Lai ari katra bloda vienmer ir viens kauss, ar ko panemt edienu, nekad neviens negaida,kad kauss atbrivosies. Katra smel ar savu karotiti, cik vien var iesmelt : D Un tad tas porcijas sanak tiesham ar KAUDZI ! Bet pec pusstundas jau pie manis nak un prasa, vai es nevaru pardot kadu cepuminju : D Tam, kam ir naudinja, izdodas dabut kadus naskus, tachu daudzam naudinjas nav. Tas te rajonaa mekle dazadus kokus, kur aug kadi auglishi. Rapjas zaros, kjeksee ar bambusiem un kaut ko ``nomakskere``, lai varetu remdet muzigo izsalkumu. Manai saldumu tirdzniecibai ir ierobezots darba laiks. Ja meitenes grib iegadaties pec plkst.20 :00, es vairs nelauju. Tapat ari pusdienlaika atputas stundinja. Un vinjas gan sataisa tadas zeligas actinjas, teikdamas, ka ir milzigs izsalkums, bet ne vienmer ta tiesham ari ir. Un tad es vinjam saku, lai vinjas dzer udeni, ja gribas est. Vinjam tas skiet loti smiekligs ieteikums. Un vinjas jau to ir ta pienemushas, ka jau viena otrai ar ironiju saka- gribi est? Iedzer udeni : D Vel pie reizes par manu pardoshanu. Ir ta,ka es internata atgriezos tikai pec tam, kad visi virtuves darbi ir padariti- tas ir ap 18.30. Tad es visam pazinoju, lai tas,kas grib pirkt, nak tagad vai nekad : Compra aurita o nunca. Un vinjam vienmer lieli smiekli nak, kad es to saku. Es piesitu pie internata liela zvana (metala truba ar metala stieniti) un skali pazinoju visam ta,lai dzird. Un pedeja laika jau ir ta,ka tad,kad es ienaku internata, tad tur mani sagaida vairakas smaidigas actinas, kas ludz, vai var mana vieta piesist zvanu un noskaitit manu pardoshanas tekstinju. Un es,protams, lauju. Tad katru vakaru atskan kada cita laimiga balstinja ar ierasto tekstu: Compra aurita o nunca : )
Es jau reiz mineju, ka vinjam dikti patik dziedat. Un to vinjas dara daudz, specigi un skalji! Un svetdienas vakara dievkalpojuma parasti uzstajas kada svetdienskolas grupinja, kas dzied kadu dziesmu. Un tad nakamaja nedela gandriz katru dienu visas parejas meitenes dzied to dzirdeto dziesmu, ta tad ir topa dziesma! Es jau ari esmu vairakas samacijusies. Vareshu Latvija uzstaties : D Un vinjam arvien stiligak skaitas iemacities ari kadu dziesmu anglu valoda. Jau piemineta Leidi Laura ir vischaklaka dziedataja- vinja jau zina kadas 6 a.val.dziesminas. Tagad kadas lielakas meitenes man izmisigi prasa Titánica tituldziesmas ``My Herat will go on`` vardus, jo vinjam te ta dziesma ir spaniski. Es piedziedajumu it ka atceros. Tad vinjas ik pa laikam man liek to dziedat. Es esmu vinu radio : ) Kads man varbut varetu te iekopet visus vardus? Man nekad nepietiek laika google sameklet. (Tas ir pavisam nopietns lugums : )
Man loti interesanti verot to,ka vinjam mainas ``labakas draudzenes``. Vinjas vienmer parvietojas vai nu divata vai barinjos. Un parasti ir ari sakerushas ta labi stipri vai sadevushas rokas. Bet vienu dienu labaka draudzene ir piemeram Rosalia, tachu otra diena ta ir Wendy Len un ta talak…vel isti neesmu atkodusi, no ka atgkariga ta draudzenu maina, bet ta te notiek. Iespejams,ka tur daudz ir saistits ar to, ko no tas otras varetu aiznemties.
Vinjas ir LOTI veerigas- vienmer pamana, ja kadam kaut kas ir jauns vai citadaks. Ja es kaut ko nesu uz istabu ( lai es tiktu uz turieni,man ir janoiet garam 5 no 7 istabam), tad to nesamo LOTI rupigi visas meitenes novero. Kada paprasa, kas tur ir, kada uzreiz prasa, vai es vinjai to varetu iedot : ) Ta vienmer notiek, kad es nesu uz istabu sanemto pacinju vai vestuli. Vinjas zina par otru gandriz visu. Tapec,ka te informacija loti atri izplatas pa ``bezvadu internetu``. Ja kadai sap veders,ja kada ir bijusi pie zobuarsta, ja kadai mamma vai tetis ir atnesis kaut ko garshigu, ja kada kaut kur kaut ko edamu ir dabujusi, ja kadai skola ir bijusi asa vardu apmaina ar citu meiteni, ja kadai sap veders, ja kadai skola ir slikta atzime utt- visas to zina. Nu ok, varbut es drusku parspileju, teikdama, ka VISAS to zina, bet ir ta,ka loti reti kura nezina. Vinjas zina, kad es esmu atnakusi, kad es kaut kur eju. Redz mani pa lielu gabalu,kad naku majas no skolas un vienmer, vienmer sveicina. Un jau popularak ir kluvis saukt mani par teacher Liene. Kad lieta nopietnaka, tad es esmu profe Liene, kad vienkarsi mani sveicina- tad ir teacher Liene. To ir iemacijushas pat vismazakas, kuram vel skola nav anglu valoda. Vel dazas meitenes mani sauc par Liene Dientes- ir iedevushas man jaunu uzvardu, kad spaniski nozime Zobi : D Tas,protams,ikvakara zobu parbaudes del.
Vinjas gandriz visas ir loti,loti atsaucigas un jokiem un smieshanos. Kur ir vairakas meitenes kopa, tur ir smiekli. Un vinas smejas par VISU! Tikai dazas ir tadas,kuram vajadziga ipasha pieeja, lai vinjas sasmidinatu, bet nu jau ir zinama vairaki panemieni, lai to izdaritu : ) Un dazam no vinjam ir pat LOTI laba humora izjuta. Jo labak es zinu spanju valodu, jo musu joki aug auguma un kvalitate : )
Gribeju pieminet ari kadas atseviskas meitenes. Piemeram, Marinu. Ar vinju bija tads jauks gadijums- gaju vienu vakaru uz istabu, vinja man ludz apstaties pie savas istabas durvim,jo grib kaut ko iedot. Es pagaidu, vinja iznak ar rokas iespiestu, acimredzami apmilotu rausiti. To vinjai pa dienu atnesusi mamma un vina gribeja vienu iedot ari man. Es uzreiz piedavaju dalu vinjai, jo es tak zinu, cik loti vinjai to pashai gribetos apest, bet ne- vinja visu bija paredzejusi man. Dikti,dikti milji…
Tad vel gribu pateikt vienu lietu par Mikaelu. Vinja shaja nedela ir `kosineira``- virtuves galvena darbiniece. Un ar tam,kas strada virtuve, parasti sanak loti daudz laika pavadit sarunas, smieklos, dziesmas. Un viena no tadam dienam vinja un vinjas palidze Dalia (vienkarsi superduperiga meitene ar fantastisku personibu, kas man visu laiku liek smieties) pienak pie manis un grib samilot : ) Un saka,ka mes esam draudzenes. Mikaela saka- man vel nekad nebija bijusi pieaugusi draudzene, iznemot manu mammu...un Dalia taja vakara, kad kopa gajam uz internatu no virtuves, uzliek man uz pleca roku un sak lugt Dievu: Paldies, Dievs, par skolotaju Lieni. Paldies,ka vina mums dod gudribu un palidz runat angliski pareizi : ) Tik miljas! Kaut es spetu aprakstit Dalias personibu ta,ka jus pilniba saprastu, kada vinja ir... tadu cilveku satieku pirmo reizi dzive. Veltinja ari saka,ka vinja ir dikti interesanta. Es vel lidz shim neesmu ``atkodusi``, vai vinja visu laiku joko vai vinai vienkarsi tada personiba, ka visi vinjas vardi skiet ka joks...lai nu kada butu patiesiba, kopa ar vinju vienmer ir dikti priecigi.
Ai...runajot par vienu meiteni, uzreiz prata nak nakama, par ko gribetos stastit. Es par visam 60 varetu kaut ko ipashu teikt. Bet nav man pagaidam laika. Un ir jau vel citi notikumu, ko aprakstit. Gan jau vel pastastishu par citam chikam : ) Es ta reizem domaju...varbut Dievs mani gatavo tam, lai dotu man daudzas, daudzas meitas mana gimene : D Ja bushu spejusi izdzivot ar 60 meitenem, tad jau man varetu uzticet jebkuru citu skaitu : D

3 komentāri:

  1. Every night in my dreams
    I see you, I feel you
    That is how I know you go on

    Far across the distance
    And spaces between us
    You have come to show you go on

    Near, far, wherever you are
    I believe that the heart does go on
    Once more you open the door
    And you're here in my heart
    And my heart will go on and on

    Love can touch us one time
    And last for a lifetime
    And never let go till we're gone

    Love was when I loved you
    One true time I hold to
    In my life we'll always go on

    Near, far, wherever you are
    I believe that the heart does go on
    Once more you open the door
    And you're here in my heart
    And my heart will go on and on

    You're here, there's nothing I fear
    And I know that my heart will go on
    We'll stay forever this way
    You are safe in my heart
    And my heart will go on and on

    AtbildētDzēst
  2. Šito rakstu izlasot man baigi sagribējās tevi apciemot, Lienīt! ;)

    AtbildētDzēst
  3. Liels paldies Drescinjai par dziesmas vardiem/ manas chikas bus laimigas!!!
    Un Karli/ you are very,very welcome! Es tevi fantastiski uznemtu! Un viskrutakas vietas paraditu! Nopietni! Kad brauksi?

    AtbildētDzēst