piektdiena, 2011. gada 18. februāris

Vel bez asinainam dienam un trakas nakts dzives...

Katru dienu ir kaut kas jauns un interesants. Piemeram, par Omo. Vai esat dzirdejusi par tadu veljas pulveri? Nu,luk, kad mes ar Undini vel bijam Bolivijas pilseta Puerto Suarez vinja veikala man lika nopirkt Omo, jo tas man noteikti noderes. Ok, ja reiz vinja ta saka. Un izradas,ka Omo dara visu! Ar to,protams, gluzi parasti mazga velju, tachu ar to mazga arii traukus, griidas, mebeles, stiklus, santehniku,flizes un visu citu,ko vien vajadzetu nomazgat. Omo der visam!
Tad vel pagajushaja nedela ar meitenem macijos Bolivijas himnu. Ja reiz to te tik biezi dzied, tad vajag kaut drusku iepazities ar vardiem. Norakstiju visus 9 pantus un dziedajam. Vislabak man patika tas,ka vardu autors ir neviens cits ka HOSE IGNASIO! Tie,kas atceras reiz legendaro serialu Bagatie ari raud (pirma kartiga ziepene Latvija), noteikti sapratis manu sajusmu par sho cilveka vardu : )
Man patik,ka te visi visu apvako! Meitenem visas gramatas un katra klade un burtnica ir apvakota. Bet ne jau ar tadiem smukiem vacinjiem,kadus musu berni Latvija var nopirkt. Tatad ar ko te apvako… kad kartoju vienu noliktavu, atradu tur vairakas kastites ar lietotiem plastmasas maisinjiem un citiem pleces gabalinjiem. Ludzu Veltai, varu to mest prom, jo skiet gluzi nevajadzigi nieki. Bet izradas,ka tie krajumi tika taupiti skolas sakumam, lai var ievakot. Tad vel tiek izmantoti visi zurnali, plakati, kalendari…un tad,kad sakas svetdienskola, tad visiem svetdienskolotajiem tika uzdavinatas pierakstu klades. Ari apvakotas!!! Ar kaut kadiem loti interesantiem zinatniskiem rakstiem. Un katram pienacas ari pildspalva,ka neraksta. Ka es tik precizi zinu,ko vinjiem davinaja? Tapec,ka man pashai ari tika tada dava. Sestdienas pasha vakara mani piemekle zinja,ka nakamaja rita man javada svetdienskolas nodarbiba!!!! WOW! Viena skolotaja netiek un ludz man vinju aizvietot, jo nav neviena cita… ok, piekritu. Tad nu svetdienas rita man bija vienreizeja iespeja vadit 13 pushelju grupu (4.,5. un 6.klase)- viss spaanju valoda! Es tiesham nezinu,cik vinji no ta visa saprata : D Bet zelta tekstu mes iemacijamies loti kartigi. Tas bija kartigs izaicinajums, jo mazakiem berniem te ir pavisam gruti saprast,ja kads runa nepareiza spanju valoda. Tad nu man bija dikti japielieto visas savas gramatikas zinashanas, lai es izteiktos puslidz pareizi. Tad vel iemaciju vinjim jau zinamo dziesmu ``Si,Christo me ama`` gan angliski,gan latviski. Visi dziedaja ``atsperushies`` : D Man jau dikti patik tie berni… tas nekas,ka vel ir ``dazas`` nepilnibas mana spanu valodas vacelite…
Vel viens no pedeja laika popularakajiem vardiem ir ``simba``,kas nozime bize. Meitenes pamanija, ka maku pit franchu bizes, tad nu man gandriz katru vakaru vai ritu ir kada tumsha galvinjas,kas ``jasakopj``. Ak, kas vinjam par matiem! Visam tadi tumshi, tumshi un biezi,biezi mati- tadi,kadus rada Pantena shampuna reklamas. Skaisti!
Tad vel esmu atklajusi, ka zurnali ir loti interesanta lasamviela! Lidz shim man vienmer bija slinkums lasit rakstus, es tik vienmer bildites izskatijos. Kadu dienu bija dikti slikts laiks un drusku kliboja ari mana pashsajuta, tad es pabiju vairak sava istaba un paskatijos,ko ta Zandinja man te bija iedevusi lidz- kadus latvieshu sievieshu zurnalus. Un tagad saku vinjai arkartigu paldies. Ar tadu interesi vel nekad dzive nebiju lasijusi zurnalus- burtiski no viena vaka lidz otram vakam! Un peksni viss ir tik nenormali interesants un svarigs : D Ta ka ja nu kadam sanaktu man atsutit kadu lasamvielu, es LOTI priecatos : ) Reizem jau sanak laiks lasit… un mana vieniga literatura te ir anglu,latviesu un spanu Bibeles. Tas,protams, ari tagad ir ieguvushas jaunu vertibu. Daudzas lietas redzu un saprotu ka no jauna un lasu tagad Apustulu darbus ar lidz shim nebijushu sajusmu. Bet reizem gribas kaut ko mazliet citadaku palasit. Nu jus jau saprotat, vai ne? : ) Vispar tagad es neesmu izveliga pret lasamvielu : ) Visu njemu preti!
Ok, pagaidam viss. Shi vakara elektribas minutes atkal rit uz beigam. Saldu dusu : )

4 komentāri:

  1. Tu ar to asiņaino virsrakstu pamatīgi nobiedēji :D bet tā laikam žurnālistikā vajag - paķert lasītāju ar šokēšoju virsrakstu :))

    AtbildētDzēst
  2. Nu tos žurnālus, kas man ienāk prātā, noteikti nevari lasīt bērnu priekšā - Cosmo un citi jaukumi ir pārāk pliki misijas skolai.
    Es tev varētu Tikšanos aizsūtīt :D Vai vēl labāk - žurnālu Meža vēstis? :) hehe

    AtbildētDzēst
  3. Krishkinj, tu tik sliktas domas par mani??!!! Es nelasu COSMO :D Bet nu jaa, gluzhi Tiksanas tie ari nav :) Bet, Lienit, es riktigi zinu ka tas ir - jebkurs raxtins, besides Bible, iegust lielu vertibu sveshumaa :D

    AtbildētDzēst
  4. Nu Tu esi īstajā vietā- tev jau arī drisku grāmatošana ļoti patīk, tagad vari apgūt tās Dienvidamerikas iezīmes :)) Lūdzam un lepojamies ar Tevi!!!

    AtbildētDzēst