piektdiena, 2011. gada 11. februāris

Profe Liene sak darbu

Varat mani apsveikt- shodien (7.februari) esmu aizvadijusi savas pirmas 7 anglu valodas nodarbibas ar Rinkonas skoleniem. Ak,vai ! Ak,vai ! Ko nu lai vel tur saka ? Nodarbibas biju sagatavojusi tada limeni,kadas gramatas man katrai klasei bija iedotas. Un tad klasee uz vietas uzreiz visu,visu vajadzeja mainit. Uz daaaaudz zemaku limeni. Uz pirmo, nee- uz nulles limeni! Vinjiem tiesham ir gruti ar anglu valodu. Pat 12.klases skoleni nesaprata pavisam elementarus jautajumus par vecumu vai valsti, skolu vai gimeni... Gandriz ar visiem saku ar ciparu,krasu un elementaru prieksmetu nosaukumu atkartoshanu. Tik daudzas izbrinitas actinjas vienuviet nenakas biezi redzet! Lielakais izaicinajums ir klase ar 29 berniem...un vini visi naks kopa uz anglu valodu. Uz pusem sho klasi dalit nevar, jo vajag vismaz 30 bernus, lai to daritu. Tad nu iedomajietes klasi ar 29 berniem, kuriem visiem ir jaiemaca anglu valoda gandriz no pasha,pasha sakuma…ar nosacijumu,ka vinjiem jamacas pec 10.klases gramatas. Es teiktu,ka tas ir viens no maniem lielakajiem Rinkonas izaicinajumiem. Vel vinji lasa VISUS anglu vardus ta ka to butu jadara spaniski...lidz ar to ari nepartraukti jastrada pie izrunas laboshanas. Uhh... darba daudz! No katras stundas ara nacu burtiski slapja, jo visu laiku bija jakustas,jastaiga, jarada uz lietam un vietam, lai vinji kaut apmeram mani saprastu. Un vel te ir tada specifika,ka starp stundam nav starpbrizu! Noskan zvans,kas nozime gan stundas beigas, gan nakamas sakumu...ta ka man viena mirkli ir japaspej but divas vietas. Iz-ai-ci-na-jums! Bet ta jau ir,ka viss,kas mus nenogalina, padara mus stiprakus, vai ne? : ) Tad nu turpinashu tik iet uz prieksu ar 100 kartigu atkartoshanu un milzu pacietibu. Gan jau lidz junija beigam bus kada izaugsme!
P.S. Te daudzam manam internata meitenem ir kaut kada alergija ar specigu niezi uzradusies... lai Dievs sarga mus no tas un tulit pazud visas kaites!

3 komentāri:

  1. Lienit!!! TURIES!!! Jaa, tagad tev Kalans drosi vien skitis kaa ista debesu davana!! Wow, Lienit... man nav ko teikt.. tikai to, ka pilnigi tevi saprotu :) Lai Dievs dod tev miluzms daudz speka un prieka to visu darot!

    AtbildētDzēst
  2. Jā, nu tas ko Zanda teica. Āmen :)

    AtbildētDzēst
  3. Tev vajag viņiem tās smukās bildītes uzzīmēt ar ezi, sēni un gultu! :D
    Vai labāk - mērkaķi, banānu un lielu, treknu zirnekli! :)
    Vari palūgt, lai kāds palīdz arī izkrāsot! :)

    Lepojos ar tevi!

    AtbildētDzēst