piektdiena, 2011. gada 11. februāris

Pedeja laika

Man tagad ir sestdienas vakars, 5.februaris. Ta vien skiet,ka notikumu klust arvien vairak, bet laika, lai tos pierakstitu – arvien mazak. Man pec Rinkonas tiesham vajadzes uzrakstit istu gramatu, lai jus varat uzzinat VISU ! : )
Dzive ar visam 60 chikaam klust arvien pierastaka. Vinas mani tiesham ir pienemushas ! Un vienmer ka mani redz- sveicina . Dazas tikai spaniski, citas jau grib paspidet un saka Hello ! Jaunaja nedela saksies manas skolotajas gaitas, tad jau noteikti lielais vairums gribes vienmer teikt Hello. Viniem tas skaitas dikti, dikti kruti, ja mak pateikt kaut ko cita valoda.
Dazas lietas par forshajam chikitam. Tad, kad vinam nav ,ko darit, vinjas dzied. Dzied gultaa, dushaa, pie macibu gramatas, koridora...viskaut kur dzied. Un vinjam ir tadi neparasti balss tembri...es tos noteikti ierakstishu un kad bushu Latvijas, vareshu jums tos atskanot. Ta ka radio nevar dabut, tad vinas pashas sev sagada muziku. Man tik LOTI patik vinjaas klausities! Vel interesanti ir tas,ka vinas vienmer ir izsalkusas. Uzreiz pec pusdienam un vakarinam redzu,ka atkal kads barins ar garu bambusa mietu kjeksee odzinjas no piemajas koka. Nav ne jausmas,ka tas sauc latviski, bet tas ir plumes un aprikozes krustojums. Dikti labs. Vel vinjam loti,loti patik sevi skatities spoguli. Vinas neskaitamas reizes diena kemme matus un taisa to pashu frizuru atkal un atkal. Daudzam majas spogula nav bijis, tad nu tagad apskata sevi ta labi pamatigi. Biezi verojami mazi meitenju barinji, kuros ir viena barvede, kura parasti ir kaut ka augstak apsedusies. Shi lidere parasti ir tada,kas vizuli atskiras no parejam meitenem- vai nu nedaudz gaishaka, ar citadakiem sejas vaibstiem vai mazliet turigaka. Vinja runa visvairak, parejas klausas un smejas vai piekrit, atkariba no situacijas. Pirmajas skolas dienas visas citigi nodarbojas ar burtnicu priekslapas noformeshanu. Te ta ir loti svariga lieta,ka pirmaja lapa nav tikai uzrakstits skolas, klases un prieksmeta nosaukums. Te tam tekstam vajag apkart but ipasham raamim! Tad nu katra kraso, cik skaisti vien var. Dazam ir palmas, citam auseklishi, kadam- pukes un sirsninas, bet kaut kada maksla tur ir katrai. Un cik man ir nacies redzet zenu burtnicas- ar vinji dara to pashu!
Vienu dienu mans darbins bija visas viesu gultas velas parvest no muziba aizgajushas Klaudijas majas uz noliktavu meitenu internata. Tad nu es tas velas tur skiroju un kartoju plaukta pa veidiem. Meitenes ik pa laikam ienaca pie manis un riktigi kadu laicinju veroja, ko es tur daru un vienmer noteica : muy bonito! (Loti skaisti!) Man gan likas,kas es pavisam vienkarsi salieku drebes chupinjas, bet vinjam tas laikam ir kaut kas neparasts…
Pedeja laika vinas ir kluvushas drosmigakas arii ar ciemoshanos pie manas istabas loga. Reizem vairakas pielip pie ta un skatas ieksa. Briinas un atkal saka,ka muy bonito : D Laikam tapec, ka tur gluzi nav kurpes un drebes pa visiem kaktiem izmetatas ka vinjam patik to darit : ) Vispar es tieku vienmer,vienmer noverota. Lai ari esmu jau it ka pienemta, tik un ta vienmer ir kadas actinjas,kas mani vero. Pa dienu- cilveku, pa nakti- manu draugu kukainishu achteles rupigi mekle, kur man vel kads nesakosts miesas gabalins : D Ta ka man te ir liela atbildiba but par labu piemeru. Direktore Panfila man ari skaidri pateica,ka grib, lai es skola esmu ka labais piemers skolotajiem,jo ari vinjiem esot gan uzmanibas, gan uzvedibas, gan disciplinas un kartibas problemas…jo vinji tomer ari ir tikai bolivieshi… tad nu man ir liels ``valstisks`` pienakums raadit ``labo darba stilu``. Reizem jau ta savadi ir ,ka tik liela atbildiba, bet jadara to,ko no manis sagaida!
Tad vel jaunums tads,ka man anglu valoda tomer bus jamaca vel kadam klasem, ne tikai vidusskolai. Skolotaja Nora (Panfilas un Samuela vedekla) ,kas macija 7.un 8.klasi ir 3 mazu bernu maminja,kuras pienakuma ir ari bibliotekas un skolas veikalinja aprupe. Vinja paludza, lai es panjemu ari vinjas stundas, lai vinjai atliek vairak laika citiem pienakumiem. Apspriezoties ar Veltu, tika pienemts lemums, ka es to varu. Un tas nozime, ka man katru nedelu bus javada 16 nodarbibas, kas nav maz... Pirmdien saku ar 7 nodarbibam! Lai Dievs ir ar mani!
Piektdien biju skola noverot dazas stundas. Un sapratu, kapec vinji to savu jocigo himnu tik labi prot dziedat. Tapec, ka katras dienas sakuma un beigas vinji pacel Bolivijas karogu un dzied kadus dauzs pantus no himnas, kurai ir 10 panti. Man vienu teikumu partulkoja. To labako- Es labak mirstu neka atdodu savu valsti Boliviju svesiniekam. Diezgan neparasti verot,ka ari mazakie 5 un 6 gadnieki nopietnam sejaam izdzied shos liktenigos vardus.
Tad vel mani izbrinija tas,ka sporta skolotajs ir ari glitrakstishanas skolotajs! Tik interesanti bija verot, ka tads pieaudzis, liels virietis rupigi uz tafeles demonstre,ka vilkt cilpinjas un visadus burtinjus. Panfila man gan velak pachuksteja,ka dziivee vinjam pasham rokraksts esot dikti briesmigs : D Un tas nebija 1.klasei, bet 8.klasei! Vinjiem visiem visu laiku ir glitrakstishana.
Vispar shodien piekusu druscin vairak ka parasti. Gandriz visu laiku stradaju lielaja humpalu istaba, kura ir miljards lupatu bez nekadas sistemas. Tad nu es tur melnu muti njeemos, lai ieviestu kaut kadu kartibu. Riktigi smagi patiesiba. Bet esmu apnemibas pilna jaunnedel to pabeigt ! Es tak esmu diezgan tuvas attiecibas ar humpalu : D

3 komentāri:

  1. Humpalas ir tava stihija, for sure :D

    AtbildētDzēst
  2. Tu vari sataisīt "formiņas" no tām humpalām un parādīt, kā īsti ir jāģērbjas :)

    AtbildētDzēst
  3. Lienīt,tavi patiesie stāsti ir tik sulīgi!
    Nav šaubu,tu esi īpaša,un tāpēc arī tavi darbi ir īpaši:skolotāja,padomdevēja un drēbju speciālists:)Ļoti priecājos par tavu drosmi un pacietību:)Lai Dievs tevi sargā un svētī!Iveta un Rūtiņa ir ar tevi katru dienu pie Tēva troņa.

    AtbildētDzēst