pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Lielakas vajadzibas

Pavisam konreti pateiksu,kas Rinkonai visvairak ir vajadzigs! Ka jau ieprieks mineju, visnepiecieshamakais nav ne nauda,ne materiali, bet CILVEKI! Pashreiz vislielaka vajadziba ir, lai sheit butu:
1) Kada rosiga, apsviediga, radosha un chakla sieva,kas butu atbildiga par virtuves darbu (pashreiz to dara Velta)
2) Precets paris,kas dzivotu internata pie vecakajiem zeniem un pieskatitu vinjus, ieraditu ikdienas darbus, noturetu svetbrizus (pasreiz to dara macitajs Samuels ar sievu)
3) Kada spejiga, aktiva, noteikta, prasiga, bet ari loti sirsniga un draudziga maasa,kas atbildetu par meitenu internatu- dotu signalus,kad jacelas, jaiet uz skolu, jasak darbi, kas sadalitu pienakumus un vaditu vakara svetbrizus, parbauditu istabu kartibu, palidzetu majas darbos utt... (pasreiz to dara Velta)
4) Macitajs, kas vairak varetu pieverst uzmanibu tieshi garigajam darbam. Pashreiz ir ta,ka macitajs Samuels to dara, tachu ta ka vinjam ir ari skolotaja darbs, internata pieskatishanas darbs, misijas direktora un apgadataja darbs...garigai aprupei paliek pavisam mazs laicins. Nesen te viesojas vairaki brazili, starp kuriem ari bija kads briniskigs macitajs Luiz ar savu sievinju, uz kuru mums ir lielas ceribas. Vins doma par atgrieshanos...lugsim, lai vins tiesam to dara!
5) Cilveks,kas atbildetu par svetdienskolas darbu. Ta vislabak varetu but macitaja sieva. Manis jau ieprieks pieminetais macitajs te bija ar savu kundzi, kura butu lieliska darba ar berniem. Lai Dievs dod viniem te atgriezties un palikt uz ilgaku laiku. Vini runa spaniski, ta ka dikti der !
6) Cilveks,kurs butu uzticams lopu parzinis un uzraugs. Kamer te stradaja bralis Fernands, tikmer viss bija kartiba. Tagad to darbu dara vieteji ajori, kuri loti biezi aizmirst savus pienakumus, nododas makskereshanai un guleshanai, bet vienmer atceras atnakt sestdienas pec algas. Ta ka lopi te ir dikti svarigi, vajag kadu, kas ar viniem ir gan liels raugs, gan labs vaditajs un apgadatajs.
7) Sieva, kas butu atbildiga par darbu veshuuzii. Nezinu, kads tai majai varetu but cits vards- nu eka,kur notiek veljas mazgashana, shuushana, laboshana un gludinashana. Tur ari vajag uzticamu, chaklu atbildigo. Paslaik par to atbildi masa Velta.

Tie butu tie lielaki pienakumi, kas mekle atbildigos. Vakances mazakiem pienakumiem, protams, ari. Bet,ja butu ,kas dara shos lielakos darbinjus, tad jau vini piekertu klat vel citus mazakus pienakumus- ta ka to dara visi pashreizejie misionari. Miljie mani latvieshi, amerikani, brazili un visi parejie- varbut jus zinat,kadu ,kurs veletos veikt kadu no shiem lielajiem,svarigajiem, bet tik loti vertigajiem pienakumiem ? Bet varbut kads no jums varetu braukt un palidzet ?;) Lai Dievs ir kopa ar sho zinu un liek to izlasit istajiem cilvekiem istaja laika. Daudz ir plaujama, bet plaveju maz… visi tie pienakumi ir tamdel, lai varetu pastavet shi misija ar baznicu un skolu, kas tik daudziem simtiem bernu un jaunieshu gadu gaita ir stastijusi par Dievu un Vina lielo Davanu- savu Delu …shim darbam noteikti ir jaturpinas ! Lai Dievs dod !

3 komentāri: