ceturtdiena, 2011. gada 3. februāris

Chikitas

Nu jau gandriz 4 dienas ir pavaditas, dzivojot gandriz pavisam plecu pie pleca ar 62 skaistam, skaljam, talantigam, smaidigam, dziveligam un jautram bolivieshu un ajorieshu chikitam. Mana pagalma ir 7 internata istabinjas, katra no tam ir 4 vai 5 divstavu gultinjas…un viss ir pilns ! Tagad ir ta,ka nekad nav pilnigs klusums. Meitenes uz skolu iet divas mainjas. No rita 8.00 macibas sak jaunakas, tachu 13 macities dodas vecakas klases. Kamer viena dalja ir skola, parejas strada dazadus darbinjus, piemeram, mazga internatu, grabj zali, gludina, mazga drebes, strada virtuve u.c. Lidz ar to vienmer apkart ir kadas klusakas vai skalakas chalas. Un jau skiet, ka vinjas ir apradushas ar to,kada es izskatos : D Pirmas dienas jau bija pat diezgan smiekligas, jo ik pa laikam man gribejas pieiet pie spogula, lai parliecinatos, ka man starp zobiem nav kads milzu brokolis vai uz pieres nav uzrakstits kaut kads sarkans uzraksts… Spriezot pec ta,ka vinjas brinijas par mani, skita,ka kaut kas nav kartiba ar manu seju : D Bet tagad jau esmu vairak vai mazak pienemta. Un tagad sakas otrais attiecibu limenis. Vinjas ar mani grib runaties. Prasa visadus jautajumus par manu dzivi, piemeram, cik man gadu, ka sauc manu mammu, kada valoda runa mana valsti, vai man ir viirs, vai Latvija ir talu u.c…. Uz shiem visiem jautajumiem es jau lieliski maku atbildet spaniski! Un meitenes ar lielako prieku man palidz saprast ari daudzus sarezgitakus jautajumus, palidz man ar darbibas vardu locishanu. Kada jau prasija palidzibu matematikas majas darba. Tas gan bija izaicinajums! Ta ka matematika nav gluzi mana miljaka lieta uz pasaules, tad vajadzeja baigi piedomat…un plus- paskaidrot to spaniski! Bet laikam izdevas… Meitenes ar lielu prieku tver katru uzmanibas kripatinju,ko vinjas var dabut. Un es arvien specigak saku saprast to,ka tieshi vinjas ir mana misija! Ludzu,lai Dievs man atri,atri ljauj brivi runat spaniski, lai varu ar vinjam runat ne tikai par to,cik man gadu un ka runa Latvija. Man skiet,ka Dievs mani te ir atsutijis, lai vinjam pateiktu tik daudz vairak! Esmu no sirds laimiga,ka varu but kopa ar vinjam. Sava zinja vinjas ir lidzigas Latvijas meitenem, bet taja pasha laika tik loti citadakas...Katra saskarsme ar vinjam ir ka mazs piedzivojums! Nav brinums, ka es katru nakti redzu loti interesantus sapnus! Lai Dievs man dod gudribu, speku un vienmer daudz milestibas ! UN mana lugshana ir ari ,lai vinjas Dievu neredz tikai ka Bibeles varoni,par kuru jamacas,jo ta liek skolotaji. Jaludz, lai vinjas var patiesi Vinju iepazit un iemilet ! Jo Vins ir Liels,Varens, Draudzigs un superigs ari visdzilakajos dzunglos, vai ne ?
Ar nedaudz troksnainu, bet dikti priecigu sveicienu no Rinkonas,
Profe Liene ( ta mani tagad te sauc : )

5 komentāri:

  1. Profe Liene! :D sasmējos :D
    Ai, Lienīt, tu esi tur par svētību,indeed! lasu un priecājos. Brīžiem pat uznāk vēlme aizbraukt ciemos :D

    AtbildētDzēst
  2. Debesu Tetis zinaja, ko sutit pie cikitam! Tu busi katrai no shim meitenem par ipashu svetibu!

    AtbildētDzēst
  3. gribēju to pašu, ko Kārlis sacīt... :) lasu, lasu un domāju, kā gribētos tevi džungļos apciemot un savām acīm redzēt visus tos brīnumus :)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies!
    Latviski, angliski un varbūt!? drīz arī spāniski.
    Lieliska, izzinoša lasāmviela!
    - man kā turpinājums pēc Sašas Ziemeļa grāmatas "Džungļu mednieks" par jaguāru mednieka piedzīvojumiem Brazīlijas džungļos pagājušā gs. sākumā.

    AtbildētDzēst