pirmdiena, 2011. gada 28. februāris

Ak, miila, miila…
Pedeja laika apkart dabaa var noverot visadas milas norises. Pa nakti govju viirs sauca govju sievu. Vinja atsaucas. Vins to sauca velreiz...laikam gribeja, lai vinja nak pie vinja. Govju sieva atsaucas, bet negaja pie vinja. Tad govju virs sauca velreiz...bet viena bridi matite parstaja atsaukties...un tad garas stundas bullis pavadija serodams par to,ka vinja miljota shonakt vinju neapciemo...vismaz ta izklausijas pec vinja seeraas balss. Tad vel sunjiem ir uznacis ``draudzeeshanas`` laiks. Te ir tada sunju banda ta ka Twilight vilku banda : D ir viens vadonis- Meninu, kuram peksni uzradas ipasha interese par visam setam sunenem. Ari kakji kaut ka neparasti aktivi viens uz otru skatas un mekle ``kontaktu``... es atvainojos par tieshumu, bet pat mushas ir aiznemtas ar vairoshanas procesu!!! Taureni skraida lielos,raibos baros...zirneklis vakar bija LOTI cieshi apskavis vienu tarakanu... Nav brinums, ka ari vieteja jaunatne loti aktivi grib komunicet ar pretejo dzimumu, ja reiz viss apkartejais jau to dara!
Vienu dienu Veltinja man atklaja kadas interesantas lietas. Ta ka Rinkonas seetaa ir vel kadi vecpuishi, kuriem vairs nav gluzi 20, bet ceriba vel nav zudusi, tad kadi esot kluvusi loti priecigi, uzzinot, ka uz tejieni brauks jaunkundze no Latvijas- Liene. Vinji jau te esot izrunajushi, pirms es atbraucu, kurs pirmais tiks ar mani `parunat` : D Te uz vecumu neskatas tik kategoriski, kritiski ka to medz darit Latvija… un tas interesantakais tas,ka direktore Panfila pat esot jau apsverusi domu man piesolit vienu no saviem diviem deliem, kurs vel ir neprecejies, lai mani varetu pierunat palikt Rinkona. Tas vispar ir liels kompliments no Panfilas puses, jo vinja ir loti prasiga! Bet tagad pedejie jaunumi tomer ir tadi, ka shis dels ir nolemis preceties. Un ne ar mani, bet ar kadu aziati : ) Ta ka man nekas te ``nedraud``.
Un vel kads ar milestibu saistits stasts. Reiz uz Rinkonu ir atbraucis stradat kads jauneklis, latvieshu pectecis no Amerikas. Vins ir runajis tikai latviski un angliski. Pec neliela laicinja atbraukusi kada jaunkundze no Brazilijas, kura savukart ir sazinajusies tikai spaniski un portugaliski. Lai ari abi jaunieshi neprata viens otra valodu, vini esot iemilejushies ar pirmo acu skatienu. Veltinja saka,ka to visi esot uzreiz pamanijusi, ka tur momenta esot sakusies liela miila. Vini sarunajushies ar kaut kadam ziimem,signaliem… es to sauktu par milestibas valodu : ) Un pec 2 meneshiem vinji tepat Rinkona apprecejas! Ligava aiznemas no kadas vietejas sievas kazu kleitu. Abi driz vien aizbraukusi uz Ameriku un tur meitene iemacijusies anglu valodu. Ta vini tur dzivo. Iipash stasts, vai ne? : )
Ta vispar man iet loti labi. Pedeja laika daudz,daudz list. Lidz ar to kajas visu laiku ir sarkanigi brunas. Bet tas nekas. Man tagad pashai ir sava glaunaa vannas istaba. Visus traipus varu atri likvidet. Turpinu dauzit, klapet, spiest un visadi citadi iznicinat savus kustigus istabas cieminus. Vel pagajushaa nakti nosmaceju lielu, mellu vaboli zem plastmasas blodas. Un logaa iespiedu vienu tarakanu, citus divus nominu ar kaju. Pasai jau baigais lepnums ar to, ka manas spejas aug : D Zirneklus gan vel nespeju nobeigt. No tiem man ir lielakas bailes…
Macos un macos spanu valodu. Dons Fernands te ar kadiem esot apspriedis, ka brinas, ka es tik atri jau tik daudz protu runat spaniski. Man jau skiet, ka nekas vel nav, bet ikdienas lietas varu sarunat ar savam chikaam. Shodien mana draudzene Ondina jau sarunaja, ka es kaut kad drizuma vadishu prezentaciju par pareizu zobu tiirishanu visas skolas klases. Jo problema ir tada,ka vinji visi ir dikti chakli un saldumu eeshanu, bet loti slinki un zob tirishanu. Vakar staigaju pa istabam un liku tirit zobus un uzpust man elpu, lai varu parbaudit, vai ir tiri. Dazas lepni man ieputa sejaa kaadu colgate elpu, citas ar kaunu aizlavijas uz izlietnes pusi. Kaut ka jau jamegina izdreset.
Mani anglu studenti turpina mani ``izaicinat`` uz arvien jaunam metodem un pieejam. Un es tad un tas ari piemekleju. Ir skoleni kas jau parode dazus manus spaanju izteicienus, ko man jalieto, kad kads ed savu roku vai dvieliti… mans milakais teiciens tados gadijumos ir vietejais vards ``Ai, Caramba!``, ko vinji saka, kad vajag kaut ko suligu pateikt : ) Un tas parasti labi nostrada! Oki doki,mans laiks atkal beidzies. Tagad loti noverteju laiku...
Un loti noverteju to laiku, ko pavadat, lai man kaut ko uzrakstitu. Tas riktigi iepriecina, stiprina un palidz iet uz prieksu ar nemainigu apnemibu! Paldies!!!!

7 komentāri:

  1. Pavasaris laikam ir kas vairāk kā tikai gadalaiks :D
    Šis raksts dikti uzlaboja omu. :)
    Ai, Caramba! :))

    AtbildētDzēst
  2. Ai, Lienīt, kā es sasmējos par "Ai, Caramba"!! Jo dzirdu to no Thiago mammītes ik reizi, kad izdaru ko galīgi ne brazīlisku :D Ai, Caramba un Ai, caraca :D

    AtbildētDzēst
  3. Ai Caramba :D:D:D

    Prieks lasīt zinjas par tevi un lasu parasti ar aizrautiibu... vajadzeetu no shii visa uzcept graamatinju :)

    tu esi smiekliiga :)

    AtbildētDzēst
  4. es ļoti vēlētos Tev palīdzēt ar iešanu pārbaudīt vai ir izmazgāti zobi... tas varētu būt aizraujoši!!:) mīļo Lienīt, tu tur uzmanies no tiem vecpuišiem!

    AtbildētDzēst
  5. Ak Lieniit, kaa man patiik lasiit tavus ierakstus!!! :) Lai arii katru reizi nekomenteeju, vienmeer ar nepacietiibu gaidu kaadu jaunu zinju no tevis!!! :) Luudzu par tevi un lai Dievs sveetii!! ;)

    Klau tev kaut kur jaauzraksta kaada tev tur dzhungljos adrese (iespeejams, ka jau kaut kur esi to publiskojusi un es esmu palaidusi garaam to ierakstu)

    Un kaa Marta saka - tieshaam uzmanies no tiem vecpuishiem, iipashi no tiem izmisushajiem!!! :D

    AtbildētDzēst
  6. Pievienojos citiem - tavus ierakstus vienmēr ir tik interesanti lasīt. Man liels prieks par Tevi, ticu, ka patiešām tur, džungļos, esi pasaules gaišums.
    Mīļi sveicieni. (:

    AtbildētDzēst
  7. Mīļā Lienīt, nepaiet diena kad es par tevi neiedomātos vai nesailgotos.Tu tik ļoti pietrūc ar to visu ko dari un kas esi. Lasu par tevi un prieks sirdī par to, kā Dievs vada Tavu dzīvi. Bet tomēr ceru ka šis laiks paskries ātri un tu atkal būsi atpakaļ. Tik daudz mums ko runāt vienai ar otru, tik tik daudz, ka pat nezinu kā lai to visu paturu prātā,bet tev mīļā jāpatur prātā tikai viens- es pēc tevis ļoti ļoti ilgojos un gaidu tevi atpakaļ un lūdzu Dievu lai Tev viss ir labi! Mīļoju..!! Līžiņa

    AtbildētDzēst