pirmdiena, 2011. gada 17. janvāris

Sveiciens no Nova Odessas!

Sveiki,mani miljie!
Beidzot esmu tikusi pie interneta. Tads prieks. Bet par tadu lietu ka garumzimes gan tagad jaaizmirst :)
Esmu ciemos pie Valdas tantes, vinja mani ieveda savas skuniti,kur stav dators un gul kakji.
Galva tik pilna ar pedeja laika notikumiem,ka nemaz nezinu,ko lai pastasta shaja isaja laicina,kad esmu pie zelta drauga-interneta.
Mana nedelas nogales Nova Odessaa bija lieliska!!!
Te ir tik daudz latviesu! Kads runa latviski loti labi,kads tikai saprot un maj ar galvu,dazi mak pateikt 2 teikumus: 1) Kaut kas traks! 2) Es gribu udeni! Bet ar visiem izdevas rast kopigu valodu. 1.baptistu draudzes jaunieshi mani loti mili uznema un uzreiz pienema ka vienu no savejiem. Mani aizveda gan uz kino, gan uz dazadam vietejam estuvem. Pagarsoju cukurniedru sulu. Mani aizveda uz istiem brazilu laukiem,kur darza neaug aboli un bumbieri ka mums Latvija, bet gan kokosrieksti,banani,avokado,mango,dzaka un daudzi citi brinumi,kuru nosaukumus vairs neatceros,bet pagarsoju VISU,ko man deva. Svetdienas rita biju 1.Nova Odessas baptistu draudzes dievaklpojuma,kur teicu draudzei nelielu uzrunu,paskaidrojot,kapec braucu uz Rinkonu. Te daudziem cilvekiem ir gruti saprast,kapec es kaut ko tadu vispar daru. Pec dievkalpojuma tiku iepazistinata ar loti daudziem cilvekiem...varbut atceros tikai dazus no vinju vardiem...
Tad sekoja ists zelta bridis! Draudze ir viens latvietis Renats Stepanovs,kuram pilns pagalms ar visadam mashinam un iericem,kas ir lidzigas mashinam. Vinjam ir ar 75.gada Maveriks...un tad nu mani vizinaja...WOW!!! Ja es ieprieks teicu,ka Thiago brauc traki,tad es nemu savus vardus atpakal,jo Renats brauc TRRRRAKI! Bet ta ka vinjam esot daudzu gadu pieredze tada brauksana,viss esot drosi :) Pievienoju kadas skaistas Maverika bildes...Pec tam mani pavizinaja ari ar moci un kaut kadu sporta gonku. Vietejie jaunieshi teica,ka tas tapec,lai es saku pierast pie trakas dzives,jo Rinkona busot traki!
Tad mani aizveda uz superigu restoranu,kur ir neiedomajami bagatigs salatu piedavajums...kaut kadi 39 veidi,gandriz visus pameginaju! Un tad nesa galu. Visu laiku nesa galu...daudz,daudz galas... man tik loti patika! Edu cucinju,gotinju,kazinju,vistinju,vistinjas sirsninjas brazilu gaume.
Vakaraa biju uz citu baptistu draudzi,kur notika kristibas. Ta esot moderna draudze,jo tur spele ari bungas! Parasti tur neviens no "manejiem" neiet.
Mana nama mate Zinaida ir visjaukaka kundze uz pasaules! Vinja mani visu laiku sauca par Laiminju,nevis Lieni. Un es jutos ka majas, tik loti labi bija vinjas apgadiba. Te ari pielieku bildi kopa ar vinju. Ipashu kontaktu radu ar vinjas mazdelinu Oliveru. Tads jaukumins! Bildes vins ir visjaunakais puika,ko redzat :)
Shorit brokastiis man deva bananu kuku un koksriekstu kuku...daudzi jau zina,ka es "milu" bananus un kokosriekstus, ta ka macos est daudz ko jaunu!
Shodien list, un ja list,tad tas nozime,ka ielas ir pilniga upe! Bet loti patikams lietus pec vakardienas + 37!
Tagad dzeru labako brazilu dzerienu Guarana un gaidu,kad jaukaa Valdas tante bus pabeigusi taisit pusdienas. Pec tam Zinaidas tante mani laikam vedis uz kapiem :) Yess!
Un tad uz blakus pilsetinu Americanu, no kurienes man bus autobuss uz Corumba. Loti atskiras brauciena ilgums,ko man cilveki saka...bet es gribu ticet,ka tas tomer ir tikai 24 stundas ka teica autoosta. Pa celam vareshu uzzinat visu par Rinkonu, jo brauksu kopa ar latvieti Undini.
Nova Odessa ir PILNA ar latvieshiem. Un vinji visi ir radinieki! Kur vien eju,tur mani ar kadu iepazistina un tas izradas latvietis. Ta ka jutos ka Latvija :)
Nav ne jausmas,cik ilgi mana Bite vel darbosies,bet lidz sim ta ir uzticami nesusi visas skaistas zinjas no Latvijas.
Esmu shodien LOTI prieciga! Prieksa lieli notikumi. Dievs vien zina,kadi tie bus.
AA,starp citu zobuarste Undine man teica,ka Rinkona esot dzirdejusi,ka man dzivoshanai dos pashai savu majinju. Un prasija,vai man nebus vienai bail dzivot. Nu...ja pa nakti ciemos nenaks indianji,tad jau bus labi :D
Nezinu,kad nakamo reizi tiksu pie interneta, bet,kolidz tiksu, es noteikti steigsu stastit,ka man ir gajis! Paldies par lugshanam! Tiekamies "onlaina" jau Bolivijaa ;)
Buchas!

3 komentāri:

  1. Kas par mašīnu! Tā dēļ vien ir vērts braukt tik tālu!! :D
    Tik liels prieks no tevis dzirdēt un redzēt par visiem piedzīvojumiem!
    Lai Dievs ir ar tevi katru mīļu brīdi! ;)

    AtbildētDzēst
  2. cik kruta tā sarkanā mašīna!!! man patīk :))

    bet vispār, mīļā, izskatās, ka Tev tur ir sapņu brīvdienas, prieks par Tevi! :)
    p.s. atved banānu un kokosriekstu kūkas recepti ;)

    AtbildētDzēst
  3. ja tu dzirdētu, kā es nopūtos ieraugot to auto... huh. Laimīgā!

    AtbildētDzēst