otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Tuvaka nakotne

Pedeja laika arvien biezak tiek piemineta liela izbraukshana. Tuvojas skolas brivlaiks, kad uz 2 nedelam Rinkonas seta klus daudz,daudz tukshaka un klusaka. Aizbrauc visi skoleni, skolotaji un lielaka dalja misionaru. Shodien runaju ar meiteni Karolu par to,kaa vinja dosies majas. Vinjai preti atbrauks vinjas onkulis ar zirgu un tad vinji divata jas uz majam 10 stundas! Vinja saka,ka tads cels esot loti skaists. Vairaki brauks ar zirgiem, ezelishiem, kadi panjems no pilsetas ``taksi``, bagatakie atbrauks ar savam mashinam. Visi pazudis 18.junija.
Lidz tam vel paris svetki jasagaida,par kuriem ari jau daudz tiek runats, skoleni gatavo kartejas dziesmas, dzejas un uzvedumus. 27.maija Mates diena, 1.junija direktores Panfilas dzimshanas diena, kas ir valsts svetku izmera pasakums. Tad katrs sapnjo par to,ka varetu apliet musu lielo vaditaju ar udeni. Ari es klusiba ceru uz sho godu. Vinja esot dikti aciga un pamana, ja kada kruze tuvojas. Tapec vajadziga ipasha veiksme un izmaniba, lai nolietu Panfilu. Un vel – vinja nekad nepaliek parada…parasti ari lejejs dabujot savu udens devu : D Pec tam 6.junija bus Skolotaju diena, kad skoleni ar lielu nepacietibu gaida ikgadejo tradiciju- skolotaju parodeshanu. Tad berni kaut ka pamanas dabut skolotaju drebes un ar tam uzstajas visas skolas prieksha. Vakar biju izkarusi kadus t-kreklus ara, lai smuki saulite zuust. Ta laikam bija liela kluda, jo shodien mani krekli vairs nav uz strika. Pielauju, ka kada veikla meitene ir parupejusies par to,lai vinjai 6.junija butu piemeroti atributi manis atteloshanai : D
Ari mes ar Ondinu bijam planojushas doties prom uz Nova Odessu tad,kad visi brauks prom 17.vai 18.junija. Bet bija man viena vertiga saruna ar Panfilu un pec tas mani plani mainijas. Piekritu palikt Rinkona vel vienu ekstra nedelu lidz 25.junijam, lai varetu palaist Veltinju drusku prom no vinjas 100 pienakumiem- prom uz Braziliju, uz Korumbu! Pa to nedelu tik un ta tomer ir cilveki un sunji, kas jabaro, lidz ar to vinjai nekads brivlaiks nekad nesanak,ja vinja paliek sheit. Tad nu vinja tiks uz nedelu izvesta. Mes ar Ondinu paliksim te. Es uz nedelu bushu Veltinjas vieta : ) WOW! Milziga atbildiba un taja pasha laika ari liels gods, patiesa laime par iespeju dot Veltinjai atelpu! Ap to laiku te bushot ar kadi jaunieshi no Amerikas, kuri brauc vasara kalpot ar praktiskiem darbiniem. Tie man ari bus jabaro. Divas meitenes likshot mana istaba, ta ka man bus angliski runajosha kompanija! Iespejams,ka kaut kad tad iebrauks ari kadi paligi no Brazilijas, ari tie bus jabaro… Ta ka darbins mana pedeja nedela bus loti nozimigs un ne mazs! Paliga nakshot divas no ajoru meitenem, kuras tepat dzivo. Aizludziet, lai shi pedeja nedela paiet loti veiksmigi! Lai ediens ir gards, pietiekami daudz un lai Veltinjai shaja laika ir vienkarsi izcila atputa, lai var gut jaunus spekus un energiju otrajam macibu pusgadam!
Veltinja atgriezisies 25.junija un ar to transportu, ar ko vinja tiks atvesta (vai pa zemi vai pa gaisu), mes ar Ondinu tiksim izvestas...un tad jau talak uz Corumba, Nova Odessu...Sao Paolo…Hjustona… LATVIJA!!!


P.S. Sirsnigs un smaidigs paldies Rasai Shternai par ipasho, latvisko pacinju man, Ondinai un Veltinjai! Visas tris bijam LOTI parsteigtas un priecigas! Ka ari visa mana pateiciba manam lielajam bralim, kurs laikam Belgijaa bija sajutis manas domas…es pedeja laika pratoju, bet vinjam ne reizi nemineju: Kaut man butu vel viena atminjas karte video kamerinjai, lai varu brivak, plashak filmet… WOW! Un bralis atsutija vel vienu! Ka es priecajos! Un milzigs paldies par izsmelosho vestuli un bildem!!!

1 komentārs:

  1. Man liekas, ka tev dikti labi izdosies visi tavi pienākumi un visi būs pārsteigti, cik gardi tā latviešu meitene gatavo!!! :)
    Arī suņiem pietiks ko kārtīgi paēst :)

    AtbildētDzēst