piektdiena, 2011. gada 6. maijs

Aprilis galaa

Ja godigi, tad man pat ir gruti atcereties vakardienas, kur nu vel visas ieprieksejas nedelas notikumus...jaskatas kalendara un pierakstos, lai saprastu, kas ir bijis.
Aiz muguras Lieldienas, kad planotais dievkalpojums 5.30 neizdevas lietus del. Toties man bija savs agrais svetku dievkalpojums, kad 2:30 pamodos no perkons, zibens un lietus. Nekad vel nebiju piedzivojusi Lieldienas ar negaisu! Lietus ap brokastu laiku norimas, sapulce notika 8:00 ka parasta svetdiena. Skolotajs Erlins ar lielajiem puikam atkal bija sagatavojis ipashu uzvedumu ar gandriz istu milzu akmeni pie Jezus kapa, ar engeli, sievam, macekliem un pashu Jezu,kurs augshamcelas. Malachi!
Svetdienas pecpusdiena ar sekretari Sharonu aizgajam uz ajoru ciematinju, kur vinja gribeja nopirkt davanu macitaja mazmeitai Liz Danielai dzimshanas diena. Bet ta ka tur neko taja bridi nepardeva, aiznemamies ritenus un braucam uz ``porteru``- uz mazo boditi pie Rinkonas vartiem. Opa, tik ekstrems ritenbrauciens vel nekad nebiija bijis. Dubli lidz celiem! Un es nemaz neparspileju! Bija, protams, normali cela posmi, kad braucam ka jau ar riteni jabrauc. Bet lielu dalju sava celja pavadijam brienot un stumjot nabaga spekratus. Riktigs piedzivojums. Pec tam kadas 10 minutes pavadiju berzot dublus nost no kajam. Tie te ir baigi siivie, nenak viegli nost. Kad biju tira, tad satiku savas draudzenes latvju damas un devamies uz mazas jaunkundzes dzimshanas dienu, kas notika vinjas majas seta, kur dzivo piilites...ai...ka gribetos kadu piles cepeti...bet nu viss ok- es vinjam nepieskaros : D Skolotajs bija uzlicis milzu tumbas ar akumulatoru, ko liek svetkos uz futbola laukuma, un mums bija loti skals bernu kristigais tucenieks spanju valoda. Bija milzu kuka, popularie siera raushi un kads vel neredzets hotdoga lidzinieks. Maza ar lielu sajusmu izpildija dzimshanas dienas tradiciju- iebaza visu galvu kuukaa. Peksni atskreja macitaja merkakitis un taisija riktigu ``tradi-ridi``. Pec stundas jau svetki bija beigushies un visi atgriezas savas vietas un lietas. Pasha vakara bija brinums- meitenem uzlika filmu ``Fireproof`` spanu valoda. Oij, kas man bija par priekiem redzet kadu filmu,ko biju reiz Latvija skatijusies…Meitenes gan tur parsvara par visu smejas. Vinjam nak smiekli par visu.
Tad pa nedelu bija, protams, visi traidicionalie darbini skola, virtuve un internata. Bet vel bonusa pirmdienas vakara mums ar Ondinu un Veltinu bija nebijusi gara, dzila un ipasa saruna un lugshana par visadam lietam. Tik svetigi! Velak nedela divas reizes mani uzmekleja kadas ajoru rotu taisitajas un es vareju iegadaties unikalas augu virvju rokasspradzites, krellites un pat auskarus. Manas draudzenes Latvijaa jau zina, cik es par to loti priecajos. Shonedel atnaca Baptista vestnesis un Marta&Marija no Latvijas. Tad mes visas tris latvietes tos steidzam laist uz rinki un izlasit. Un ka es nobrinijos,ka Martaa&Marijaa bija manas mammas rakstins par to,ka es aizbraucu uz Rinkonu. Ak,miiljo mammu, es to lasiju ar asaram un milzu smaidu…tik ipasi… ludzu, ludzu, pataupiet man Latvija kadu numuru! : ) Un liels paldies Baptistu savienibai par to, ka shie zurnali katru menesi nonak ari sheit! Tie ir loti gaiditi un ar interesi lasiti!
Aiz muguras ari macitaja dela Daniela dzimshanas diena. Man bija tas gods dekoret vinjam kuku un vakara ari vinju kartigi apliet ar udeni…tas, protams, jadara ta, ka vins nenojaush kura mirkli un kursh cilveks vinju aplies : ) Visi apkartejie bija dikti lepni ar mani, uzteica- ka es atri macos vietejas tradicijas. Daniels gan pieteica, lai es labak uzmanos…bet atriebiba nesekoja : D

2 komentāri:

  1. No pieredzes spriezhot esmu pilniigi paarliecinaata, ka Daniels noteikti nenojauta ka taa uudens shalts naak vinja virzienaa!!! :D beernus vinja tuvumaa arii izdevaas padariit galiigi slapjus? lol :D

    AtbildētDzēst
  2. Meitenēm noteikti filmas skatīšanās bija īpašs notikums!!! :) Fireproof vispār tāda smieklīga filma :D hehe

    Kad būsi atpakaļ, iesim uz kino! :)

    AtbildētDzēst