piektdiena, 2011. gada 22. aprīlis

Turpinu braukt

Jus vaicasiet-kur tad es braucu? Pilnigi nekur. Esmu turpat, uz vietas- mazaja Rinkonas ciematinja Bolivijas muza mezu vidu. Bet man ir tada sajuta it ka es visu laiku braucu pa tadu garu,garu shoseju ieksh kada pamatiga un stabila automobila. Pa vienu logu ir tas,par ko reiz kads latvju reperis dziedaja : Stabs,stabs,koks,koks,stabs,stabs, koks,koks… vai ka tur bija? Nu doma tada,ka nekas nemainas, viss atkartojas…Ta ari te ar daudzam lietam ir. Vienmer 5:40 rita zvans, vienmer ap 6:20 edu brokastis- uzreiz pec tam, kad meitenes ir ``izdzitas`` uz rita Bibeles klasi. Vinjam no rita vienmer gadas visadas likstas, piemeram, pazudushas kurpes vai vispar nav vairs nevienu svarku…vai nozudusi vel vakar lietota Bibele un klade. Tad vinjam ir japalidz savakties un iziet no internata pusludz laicigi. Kad ir laiks vai pieprasijums- tad ari frizuras sataisu.Tad seko visi parejie dienas darbi- brokastis, virtuves novakshana, tad vai nu pusdienu gatavoshana vai a.val.nodarbibas skola, pusdienas, virtuve, pusdienlaika klusa stundinja, skola vai virtuve, vakarinjas, virtuve, pardoshana, kadu majas darbu palidzeshana, dusha, vakara svetbridis, zobu parbaude…tas pashas lietas gandriz vienmer viena un taja pasha seciba. Ar daziem iznjemumiem… un tieshi tie iznjemumi ir tie,kas raadaas pa to otru ``mashinas logu``- tur nekas neatkartojas. Tur viss vienmer ir raibs, kosh, priecigs, parsteigumu pilns un istu laimi un prieku dodosh. Tur ir tas visas ``extra`` reizes, kad es atlaujos pavadit vairak laika ar meitenem- kad mes padziedam, pazimejam, uzspelejam kadu speli, aizejam mini pastaiga uz tuvejo bambusu birziti vai cuku setu, paskaitam angliski vai latviski (tas vinjam dikti patik). Vel taja raibaja celja puse noteikti ir visas pastaigas ar vai bez Ondinas. Tur ir tie ipashie mirkli, kad mes ar Veltinju un Ondinu pasezam pec pusdienam un panaskojamies ar kadiem gardumiem, vienkarsi paplapajot, pasezot, pasmejoties. Kads neparasts ediens, kadi svetki, kads nebijis saulriets, kada spoza pilnmeness nakts, kadas meitenes pateicibas vai sajusmas pilnais smaids vai apskaviens, kada vestule no ``arpasaules``, kada ipasha saruna, kads labs sapnis...
Nu viss notiek tieshi ta ka tada ista, normala gimenes dzivee- ir sava ikdienas rutina. Ir savi prieki. Ir pienakumi un ir parsteigumi. Ir atbildiba un ir tiesibas. Ir prieki un ir bedas. Ir viegli un ir gruti. Ir kalni un ir lejas. Ir smiekli un ir asaras. Ir nesteidzigi mirkli un ir steiga. Ta ka mums visiem, vai ne?
Bet tas vislabakais ir tas,ka manas ``mashinas`` shoferis nekad nemainas. Tas vienmer ir stabils, uzticams, merktiecigs, gadigs un pilnigi drosh. Pie stures vienmer ir mans Debesu Tevs, kurs nelauj man ``noiet no cela`` : ) Liels paldies Vinjam par to !

1 komentārs:

  1. Lienīt, turies uz ceļa!!! Un ik pa laiciņam pavēro nopietno bildi pa kreiso logu un pārsteidzoši skaisto ainavu pa labo logu!
    Man iet līdzīgi, jo Latvijas pavasara ainava ir it kā pierasta, bet tik brīnišķīgi skaista-bērzu, kļavu ziedu, vizbuļu utt. krāšņumā! Pāri visam-laipnā debess un saule.

    AtbildētDzēst