otrdiena, 2011. gada 22. marts

Kunjada, mammii un madrina

Shie tris vardi pauz dazadu radniecibu, par ko man ir ko teikt. Pirmais- kunjada. Ta ir vira masa. Ta mani nesen iesaka saukt dazas no 6.un7.klases meitenem. Kapec? Tapec,ka vinjas manas Latvijas bildes saskatijas uz manu mazo brali Karli un vinjam vins dikti,dikti iepatikas. Vinjas prasa, lai iepazistina…un ka labprat vinju precetu. Lidz ar to es kluutu par vinju ``kunjadu`` : D
Otrais vards- mammii. Tas jau uzreiz ir skaidrs- ta, protams, ir mamma. Viena vakara,kad meitenem visi ``gali`` bija parbauditi un atziti par tiriem, es velreiz gaju gar istabam, atgadinadama par klusumu un veledama saldus sapnjus, vismazako meitenju istabas meitenes, kuras ir blakus manai istabai man visas saka saukt : Buenas noches, mammi! (Ar labunakti, mamminj!) Wow…kaut ko taaadu es galigi nebiju gaidijusi…tik miilji…teikshu godigi-gandriz man pat pus asarinja noripoja…Taja istaba visjaunaka meitene ir Rosa (Rosita), kurai ir tikai 6…un vinja ik pa laikam man pieskrien klat, cieshi, cieshi apkeras ap kaklu un nosauc par mammi … ak,mazais kiparins… vinai gan te ir ari abas maasinjas, kuram ir tikai nedaudz vairak gadu ka vinjai, bet vinai, protams, pietrukst mammas… Ar lielako prieku vinju samiloju atkal un atkal!
Madrina. Shis vards gan neapzime tieshu gimenes radniecibu, bet tas ir vards,kas dots vidusskolas izlaidumam ipashajam skolotajam. Katari klasei jaizvelas viens ``padrino`` vai ``madrina``- cilveks, kura bilde tiek likta kopa ar visu skolenu un direktores portretu iipashaa raamii, kas pec tam grezno skolotaju istabas sienu visus turpmakos gadus. Tas ir cilveks, kam klase uzticejusi ipashu godu but kopa ar vinjiem kopa izlaiduma… un Teva diena, kamer ar meitenem, sedejam un skatijamies futbolu, vinjas man peksni prasa: Profe Liene, vai jus gribetu klut par musu klases madrinu? Un man nebija, ko teikt… protams,ka es gribetu! Un ka vel! Bet izlaidums ir oktobri… un tad es vairs te nebushu : ( Meitenes jau saka,ka man ir jaatgriezas tad…man nebija,ko vinjam atbildet… es tik LOTI gribetu to darit! Tas man vien jau ir milzu gods, ka man ko tadu paprasija! Un es no sirds gribetu pildit sho godpilno, ceelo pienakumu… bet laikam nesanaks. Ja un vienigi man gadas naudas lietus un es varu atgriezties oktobri uz izlaidumu : ) Ar sho klasi man patiesiba ir visgrutak Angl. Valodaa, jo vinji ir un jutas lieli. Tachu viniem nepatik tas,ka viniem ari Angl. Valoda prasibas ir tadas ka lieliem cilvekiem, lai ari zinashanas ir gandriz nekadas...bet man ir jastrada pec 12.klases gramatas. Tas process ir tiesham sarezgits. Visadas pieejas un metodes ar vinjiem megjinu, bet vinus ir tik gruti iekustinat. Beidzot shodien man sanaca kas tads,kas vinjus ta ka ``atsledza``. Tas bija milzu gandarijums gan man , gan viniem! Ludziet, lai pa sho mazo laika spridi,kamer es ar viniem stradaju, vinjiem izdodas iemacities TIK daudz, tik daudz…ka vinjiem tiesham ir normals a.val.pamats, uz kura talak daudz vieglak buvet parejo valodas ``namu`` : ) Vai es jau kadreiz teicu,ka man LOTI patik ar shiem skoleniem stradat? Laikam ne reizi vien. Visadi ``eksemplari`` jau gadas… ir gan shpikoshana, gan majas darbu norakstishana, gan meloshana un viss parejais ka jau normala skola, bet tik un ta man loti,loti patik!

Reizem jau uznak drusku kads gruzona gabalins. Nezinu, ka lai gruzonu pasaka latviski. Nu ir mirkli, kad kaut kas nedaudz apnik vai vienkarsi gribas kaut ko citadaku. Bet paldies Dievam- man gan galva, gan Bibelee ir daudzi fantastiski apsolijumi, kas tik loti palidz sapurinaties un iet uz prieksu. Un daudz notikumi ari dod prieku, speku un energiju. Piemeram, skaistais Panfilas un Samuela milas stasts, pastaigas pa lidlauku, superigie siera un banannu raushi, ko iemacijos gatavot, pilnigais neprats, ar kadu meitenes mazga gridu un vienlaicigi ari sevi- vartoties pa zemi, sezot izlietne un smerejoties ar Omo : D Priece tas,kaa gandriz visas meitenes ar lielu sajusmu iemacijas dziedat ``open the eyes of my heart`` anglu valoda! Par garlaicibu, protams, nevar but ne jausmas, pateicoties, siksparnim, kas peksni nokrit no griestiem, tarantulam, ko man izdevas nosmacet ar bljodu, trakajiem naktsraureniem, kas turpina megjinat mani notriekt un sienaziem, kas dauzaas rinkjii un apkart. Mani fascine maza ciematinja dzive, kur visi tiesham zina gandriz visu viens par otru. Visi vienmer paskatas,ja kads kaut kur aiziet, noiet garam. Visi vienmer zina, kur kurs atrodas. Un kas to butu domajis- tas pielip! Ari es esmu sakusi klut daudz verigaka pret visu, visu ,kas apkart notiek. Un meitenes VIENMER pamana, ka es kaut kur eju , kaut kur parvietojos, ka man kaut kas ir rokas utt...
aa...un vel nepiemineju to fenomenu, kas bija pec Tevu dienas futbola. Ta ka spideja saulite, mana balta miesa, protams, ieguva sartumu. Nekas tik traks ka toreiz pec Rio pludmales..bet tomer es biju sarkana. Un tad nu atkal likas,ka ir atgriezusies pirma nedela, kad vinjas brinijas par mani mana baltuma deel. Tagad visas acis bija uz mani, jo profe Liene ir sarkana : D Mani pat divas skolotajas nofotografeja : D Shodien jau vinjas saka,ka profe Liene is brown : )
Un vel man patika ka vienu dienu Ondina man pazinoja,ka es neesmu kompliceta : D Un ta esot dikti laba iipashiba : )
Un vel man patika,ka te uz paris dienam ieradas kads Britu biologs ar diviem boliivieshu paligiem, vinji te peeta kaut kadus augus. Mes satikamies taja menes gaismas nakti, pie Rinkonas vartiem. Tad es uzreiz pec ``deguna`` vareju pateikt,ka vins nav vietejais, vareju vinjam angliski palidzet atrast vajadzigo maju. Nakamaja diena vins noskaidroja, kada man tautiba, jo esot bijis parliecinats, ka esmu amerikaniete vai kanadiete. Izrunajamies un pec neilga laika vins atkal bija prom, ceredams atrast vel kadas jaunas augu sugas.
Viss notiek! Es vel joprojam katru dienu no sirds pateicos parsho vietu un laiku. Ludzu, turpiniet Lugt par Veltas izturibu un jauniem paligiem! Seviski jaludz par braziilu pari, kuri te pieskata jaunako puishu internatu. Viniem iet smagi. Vinji abi gandriz nemaz neruna spaniski un vinjiem nav bernu,tapec ir diezgan sarezgiti. Bet vini sheit ir LOTI vajadzigi. Lugsim, lai vinji ATRI var apgut valodu un var saprast puikas un to audzinashanas specifiku shaja rajona. Vinjiem ir smags darbs. Bet Dievam ir daudz speka,ko Vins var vinjiem dot !
Driz man bus jabrauc ara uz Corumba, jo bus pagajushi 3 meneshi, kops iebraucu Brazilija un man beigsies mana 3 meneshu viza. Bus jadara kaut kas ar pasi. Ceru, ka viss tur labi sanaks. Un bus jauki drusku izkusteties ! Un tad lidoshu ar macitaju un misijas mazo lidmashiniti : ) Lieli prieki bus !
Man tagad jaskrien zobi un kajinjas parbaudit! : ) Lai Dievs jus bagatigi sveti! Un galvenais- ticiet lielam lietam!!! : ) Dievs var tik daudz!

WOW, pat sanaca pievienot bildes! Viena mes ar Veltinju tikko izcepushas mazaas maizites. Otra es esmu ar savu jaunako Rinkonas draudzeni Valeriju!




6 komentāri:

  1. Ai Lienīt.... kāds prieks tevi redzēt un lasīt!!!
    Dievpalīgu, mīļie meitēniņi, misionāri, futbolisti, tēti, mammas... Lieņukiņ!

    AtbildētDzēst
  2. Tās maizītes izskatās brīnumgardas! pilnīgi pašai tādas gribās pagatavot!:)

    Lienīt, Tu tur esi īsts brīnums no Dieva sūtīts! Kad lasu tavus stāstījumus, tad pašai gribās tur būt! :)
    Sveicieni Tev no Loginu pāra un viņu mazās, vēderā augošās meitiņas!:)

    AtbildētDzēst
  3. :):):) Cik mīļi, Lienīt, tu izskaties ar to mazo brūno bērniņu :)
    Lai Dievs dod izturību nākamajiem mēnešiem!! :) Un drosmi tos sikspārņus un visus citus kustoņus izturēt!!! :)

    AtbildētDzēst
  4. Tu tiešām neesi komplicēta!!! :)
    Pilnīgi noteikti neesi!!! :)
    Sirsnīgi sveicieni no Acīgās draudzenes!
    P.s. Man slinkums te logoties iekšā, tāpēc esmu Acīgi anonīma + ar rozā saules brillēm! :)

    AtbildētDzēst
  5. Sirsnigs paldies acigajai draudzenei! Tavas acis te dikti noderetu!
    Martin, kads man liels prieks sanemt sveicienu no 3 Loginiem! Domaju un ludzu par jums ari!

    AtbildētDzēst
  6. Uzrakstīsi kādreiz to skaisto Samuela un Panfilas mīlas stāstu? :)

    AtbildētDzēst