piektdiena, 2011. gada 11. marts

I`ve got a feeling…*

* latviski- man ir sajuta : D
Vidusskolas meitenes man vienu dienu nak virsu un ludz, lai es nodziedu dziesmu ``aigafiing``. Es pilniga neizpratne par to,ko vinas no manis prasa, saku, ka nav tads vards anglu valoda. Vinas sava starpa meginaja precizet to nosaukumu. Pagaja kadas minutes lidz sapratu, ko vinjas no manis grib. Izradas, ka vinjas kaut kur ir dzirdejushas Black Eyed Peas dziesmu ``I`ve got a feeling that tonight`s gonna be a good night`` un gribeja, lai vinu anglu valodas skolotaja to vinjam nodzied : D Nodziedaju tik, cik zinaju un kops ta laika shis meitenes man liek to pashu dziedat atkal un atkal, kad vien mani ierauga ``ar tukshu muti`` : D Es esmu vinju radio : D
Un vispar meitenes man diezgan regulari maca kadas savas dziesmas. Vinam ir liels gods,ka es vinam iedodu savu lielo kladi, kur vinas var ierakstit dziesmas vardus. Un tad mes kopa dziedam. Viena dziesma iipashi skaista…tada smeldziga…un kad vinjas ar savam liktenigajam balsim to dzied, gandriz jau gribas raudat. Meginasju iemacities vismaz vienu pantinju, lai Latvija varu dziedat : ) Daudzas pie katras izdevibas grib, lai es iemacu kadu dziesminu angliski. Un dazam pat loti labi sanak dziedat sveshaja mele! Ari skola berniem macu daudzas dziesmas- ta ir krietni vieglak iemacit izrunu un atseviskus vardinjus. Dazi vienkarsi nespej pareizi izrunat kadas skanas, bet mes tik dziedam : ) Skola vienmer ir ta,ka klasei ir logi abos sanos, kas vienmer tiek tureti valja, lai notiek vismaz kaut kada gaisa cirkulacija. Ari durvis vienmer ir vala, ta ka butiba visa skola dzird ( taja ir tikai 9 klashu telpas), ko ``tie angli`` tur njemas : ) Garam ejoshies berni un skolotaji gandriz vienmer pabaz galvinju musu klase, lai paskatitos, ko ``ta balta skolotaja`` atkal izdomajusi : D Bet viss ir jaizmegina, lai palidzetu iekustinat vinjus uz sho sveshvalodu!
Pedeja svetdiena (6.marts) vispar bija briniskiga diena. Pec ilgstosha lietus rits atkal uzausa saulains. Laimiga karta varejam posties uz baznicu! ( Lietus del dievalojumi tiek atcelti) Es pirmo reizi sava prombutnes laika uzliku jostu (Latvijas meitenes jau zina,kaa man patik uzlikt jostu : ) ) un sajutos ka Latvijaa : D Man patika, ka manas chikas ar kritisku aci noverteja to,kas man tur ap vidukli aplikts : D Vinjam te jostu mode vel nav atnakusi. Laikam vajadzes ieviest : D Pec dievkalpojuma edam musu cepto shokolades kuku. Te tortes ed tikai svetkos, bet es biju kaut kada brazilu gramatinja atradusi labas receptes- sarunajam ar Veltu,ka jauzcep, jo svetdiena tak ari ir svetki. Ondina jau brinijas,kapec mes ne svetku diena dodam torti, bet tas noteikti bija ta verts ! Ar kaut kadu kafija pulveri uztaisijam shokolades imitaciju un izdevas teicama kuka ! Pec tam devos uz macitaja maju, jo man pateica,ka tur esot atvesta kada pacinja, kas adreseta man. Oij, kas tie bija par priekiem- sanemu pirmo sutijumu no arpasaules !!! Te gribu teikt lielu paldies Dzeinijai, kura man atsutija arkartigi vertigas un ikdienas noderigas lietas. Tas bija vesels notikums- ka es nesu to paku uz savu istabinju, ka es to rupigi atveru un nopriecajos par katru pakas sastavdalju. Biju tik loti prieciga!
Pecpusdienaa devos pie Ondinas, lai paraditu albumu ar Latvijas bildem, kas man te lidz ir panemts. Tas ari bija vienreizejs notikums. Radot savas bildes, tik daudz ko ari uzzinaju par Ondinu : ) Vinja ir riktigi superiga. Mana labaka latvieshu draudzene Rinkonaa. Veltinja man ir Rinkonas vecmaminja ( ta te vietejie sauc) un Ondina ir mana labaka drushka. Vairak latviesu sievieshu te nav. Un es tagad saprotu, ka viens no iemesliem, kapec Dievs mani te sutija, ir tas, lai es esmu ari ar shim divam briniskigajam maasaam, ne tikai ar savam internata chikitam! Vispar jau ikdiena te nav tik krasaina ka man ta izskatas. Es jau visu tomer uztveru ar nedaudz krasainam brillem... Tapec ir loti svarigi nelaut abam maasam nokart galvu, uzmundrinat vinjas, iedroshinat, pajokot…vinas ir tik loti svarigas, tapec ir butiski, ka vinas ari pasmaida un pasmejas. Un vinju smiekli skan tik ipashi…ne jau tapec,ka tiem ir kaut kada specifiska skanja, bet tapec,ka tie nav ikdienas smiekli. Tie ir ka reti laba muzika, kas dod prieku un energiju gan vinjam pasham, gan apkartejiem : ) Pamazam es uzzinu kadus iemeslus, kapec Dievs mani te tagad nolika. Un viens no tiem ir shi klatbutnes kalposhana. Ir tachu tads jedziens, ja? Nevaru isti atcereties, vai tas man te ir radies uz vietas vai tas jau ir kaut kas bijis…Bet es to konkreti izjutu ka vienu no savam misijam! Rinkonai vajadzigi jauni,svaigi, aktivi, energijas pilni, radoshi paligi!!! Sho ``milzu kugji`` dzunglu vidu uz saviem pleciem velk 4 sirmi latvieshi un vel dazi citi misionari, kuriem vajag kadu, kas panemtu kadu dalju smaguma no vinju pleciem, lai vinjiem nevajadzetu visu laiku skatities tikai uz dublaino zemi. Ari viniem vajag laiku un iespeju pacelt galvu un redzet zilas debesis, zelta sauli un visu citu skaistumu. Es te runaju gan tiesha, gan simboliska nozime, ja saprotat, par ko es runaju… Lugsim par to,lai tas notiek! : )
p.s. Ja kads jau izdomajis braukt shurp, tad es te varu jau aizrunat kadu istabinju un jau to sagatavot : )

3 komentāri:

  1. Lienit, mes tev ari aizsutijam pacinu!!! Es ceru, ka Brazilu pasts nebus vinu nomaldinajus un vina vel atnaks! GAIDI! :) LP

    AtbildētDzēst
  2. hmm, takā bija doma braukt brīvprātīgajā darbā, tgd arī nāk domas par braucienu uz Bolīviju, bet tikai domās, jo ļoti bail un NEPATĪK kukaiņi, tarantuļi, vnk paniski nee.
    bet šķiet, ka gribētos - iespēja fiziski palīdzēt.
    Jālūdz Dievam atbilde - vai tas priekš manis. :)

    AtbildētDzēst
  3. ei tu nost, es domaju kad driiz saakshu skalji smieties lasot tavus sacerejumus. Baigais smaids uz sejas lasot par to kas ar tevi tur notiek. Dievs ir brinišķīgs.

    AtbildētDzēst