ceturtdiena, 2013. gada 8. augusts

Panorāmas vizīte

Pirms nedēļas, kad Veltiņa un Ondina vēl bija Latvijā, viņas godam saņēma divas brīvdienas. Trešdiena tika izmantota nervu, domu, kāju, muguru, ceļu, potīšu un visa pārējā atpūtināšanai. Lai arī mans blogs varētu radīt iespaidu, ka viņas tā kā tādas jaunas preilenes līku loču izlēkāja cauri visai Latvijai, patiesībā viņas katru dienu piedzīvoja īstu Dieva brīnumu - jaunus spēkus par spīti garīgajiem, emocionālajiem un fiziskajiem nogurumiem.
Ceturtdien - viņām gandrīz tas pats mierīgais scenārijs. Ar vienu "nelielu" izņēmumu - tās dienas vakarā mūs apciemoja pati Panorāma! 
Mūsu labie Vides Filmu Studijas draugi bija mums "uzsūtījuši" žurnālisti Judīti Čunku. Sākumā abas dāmas nebija diez ko lielā sajūsmā par filmēšanos lielākajām Latvijas ziņām. Bet beigu beigās piekrita. Jāatzīst, ka tur savs nopelns bija arī Judītes Čunkas pierunāt spējai un neatlaidībai. Īsi pirms žurnālistes un operatora ierašanās mājās valdīja patīkama rosība. Atkārtoti skatieni spogulī mijās ar nelielu dzīvokļa piekārtošanu. Dāmas izmēģināja ērtākās sēdēšanas pozas un tika pie dažiem foto portretiem. Īsi pirms plkst.19 lielie ciemiņi bija klāt. Kad Judīte mani ieraudzīja, teica, ka esot jau mani kaut kurbildēs redzējusi. Kas to būtu domājis..Latvija nudien ir mazītiņa!
Visi ar visiem pacilāti iepazinās kā nākas. Operators uzreiz ķērās meklēt pareizos leņķus, īstās gaismas un skaistākos fonus. Tikmēr Judīte pļāpāja ar abām intervijas galvenajām varonēm. Mani lielākie komplimenti Čunkas kundzei par brīnišķīgo attieksmi, sirsnīgo draudzību un talantu sarunāties. Kā arī daudz paldies par Laimas saldumu maišeļiem!
Kad operators bija atradis visus meklētos lielumus, Veltiņa un Ondina tika pieslēgtas pie mikrofona un varēja sākties saruna. Visu stundu pavadīju, sēžot viņām pretī un lepojoties ar to, cik lieliski viņas tika galā gan ar elementārajiem, gan nedaudz sarežģītākajiem žurnālistes jautājumiem. Pēcāk abas atzina, ka nu jau ir pieradušas pie intervijām, jo visi vairāk vai mazāk jautā vienu un to pašu. Šķiet, ka vairāk par visu panorāmiešus pārsteidza tieši tas, cik labā latviešu valodā abas runā par spīti tam, ka pirmo reizi spērušas kājas uz šīs zemes. Veltiņa un Ondina vēlreiz katra izstāstīja savu vecāku ceļu uz Brazīliju un savu ceļu uz Rinkonu. Vēlreiz tika atkārtots, kas šeit visvairāk paticis un kas tiks ņemts līdz. Veltiņa ļoti labprāt parādīja savu foto albumu. Viss izdevās tik labi, cik labi vien būtu iespējams! No visas sirds lepojos ar manām Bolīvijas meitenēm! Domāju, ka rezultāts izdevās tieši tik veiksmīgs, cik veiksmīga bija pati intervija. Vismaz pašas "TV zvaigznes" ir gandarītas :) 
Drusku nobrīnījāmies, cik daudz darba vajadzīgs, lai izveidotu dažu minūšu garu sižetu. Tagad tik sāku aptvert, cik darbs televīzijā var būt smags un atbildīgs. Stundas garā intervija prožektora gaismā visu istabu bija sasildījusi līdz Bolīvijas siltumam. Paldies Bērziņu ģimenei par skaisto dzīvoklī, kurā varējām filmēties :) 
Ja nu kāds vēl nav redzējis mūsu debiju Panorāmā, tad te būs links. Atrodi 20.minūti un skaties: http://www.ltv.lv/lv/video/panorama.a16860/



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru